Kígyózó sorok az oltási akcióhét kezdetén Miskolcon

Megosztás

Mától egy hétig regisztráció és időpontfoglalás nélkül lehet felvenni a koronavírus elleni oltásokat, s ez a jelek szerint mind a borsodi megyeszékhelyen, mind országosan sokakat mozgósított.

A fenti fotót a Minap.hu egyik olvasója küldte, az látszik rajta, hogy Miskolcon is kígyózó sorok voltak már hétfő kora délelőtt az oltópontként kijelölt kórháznál. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Oltóközpontja Miskolcon, a Szentpéteri kapu 72-76. szám alatt várja az oltakozni vágyókat.

A jelenség egyébként országos, a nagy lapok mind hasonló tömegekről számolnak be.

Az átoltottság további növelése és a járvány megfékezése érdekében november 22-e, hétfő és 28-a, vasárnap között oltási akcióhetet szerveztek a kórházi oltópontokon reggel 7 és este 7 óra között. A kórházak országszerte megemelt oltási kapacitással és időpontfoglalás nélkül is várják a fent említett héten a még oltatlanokat, és akár a második, harmadik oltást felvenni kívánókat is. Az oltatlanok – kivételesen – előzetes regisztráció nélkül is érkezhetnek az oltópontokra. Ez esetben regisztrációjukat a helyszínen végzik el, és az oltásuk érkezési sorrendben történik. De persze előzetes regisztráció után is fel lehet venni a vakcinákat.

Forrás és fotó: Minap.hu

Kapcsolódó cikkek